Величезний успіх квитка Deutsche Bahn за 9 євро

Німецька залізнична компанія Deutsche Bahn хвалиться результатами продавання місячних квитків по 9 євро. Приблизно понад 10 мільйонів передплатників отримали цей білет автоматично, що показало кращі результати у порівнянні з допандемічними часами. А за даними Асоціації німецьких транспортних компаній (VDV), окрім вище згаданих 10 млн абонементів, по всій країні було продано ще близько 21 мільйона таких квитків. Тобто очікувана перевізниками цифра в 30 млн проданих квитків була трохи перевищена.

Залізниця
Deutsche Bahn підсумовує перші 30 днів після введення місячних квитків вартістю 9 євро. Як повідомляється, в країні вдалося продати понад 10 мільйонів квитків, що призвело до значного збільшення кількості пасажирів. Попит на потяги DB Regio в залежності від регіону був на 10-15 відсотків більшим, ніж у порівняльний період 2019 року, тобто до пандемії Коронавірусу. Як зазначає DB, попит залежить від регіону, дня тижня та часу доби.
Понад 52% квитків було придбано через систему онлайн-продажу. Цей квиток вартістю 9 євро також можна придбати приблизно в 5500 квиткових автоматах і в більш ніж 400 пунктах продажу.
Німецька залізнична компанія також повідомляє, що за перші два тижні дії квитка вартістю 9 євро потяги DB Regio перевезли більше мільйона велосипедистів. Однак через величезний інтерес до поїздів не завжди можна було перевозити велосипеди, внаслідок чого часто склади були переповнені, а деякі пасажири залишалися на платформах в очікуванні на наступний потяг.

Дороги
У перший місяць дії квитка вартістю 9 євро відчутно зменшився трафік на дорогах і стало менше заторів. Аналіз нідерландської компанії TomTom, відомого виробника навігаційних систем, показав, що у 23 із 26 досліджуваних населених пунктах по всій Німеччині спостерігалося зменшення кількості заторів у порівняні з періодом до введення цього квитка. Практично всі водії стверджували, що витратили на дорогу до роботи у червні менше часу, аніж у травні.

Інфляція
У поєднанні з введеною в Німеччині знижкою на ціни на бензин і дизельне паливо квиток за 9 євро сприяв незначному зниженню інфляції. Згідно з даними Федерального статистичного відомства, споживчі ціни в червні зросли на 7,6 відсотка проти 7,9 відсотка в травні.

Згідно з останніми даними, населення Німеччини становить більше ніж 83 млн особи (на 31 грудня 2021 року). Тобто можна припустити, що кожен третій житель країни скористався квитком за 9 євро в червні місяці 2022 року.
Своєю чергою нагадаємо, що білет за 9 євро, окрім місцевих та регіональних поїздів, дійсний на всіх видах громадського транспорту Німеччини по всій країні, включаючи автобуси, метро (U-Bahn), швидкісні залізниці (S-Bahn), трамваї.
Онлайн придбати його можна, наприклад на офіційному сайті компанії або у мобільному додатку.

Приємних та недорогих подорожей Вам!

допомога Збройним силам України
Благодійний фонд Сергія Притули
Фонд “Повернись живим”
Спецрахунок Національного банку Україн

плюс
Тепер ми є у Фейсбуці fb/navkololo. Слідкуйте за нами!

Залишити коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.